KameliaB

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zoltán


Agent bol dnes na pohrebe Zoltánovi. A včera si tuším aj poplakal. Stretol sa tam aj s Ferom  (ten Fero je tuším všade). Vyobjímali sa vraj ako starí kamaráti. Fero bol tiež Zoltánov kamarát. Spolu na záhrade opekali. A vraj mu teraz na konci aj čítal z mobilu esemesky, lebo už sám nevládal. Zoltán mal v našom meste tlačiareň. Agent povedal, že to bol skutočný chlap, i keď mal svoje slabosti. Týždeň robil, týždeň pil a aj v base bol, lebo mu kamaráti prišili nejakú lotrovinu, ktorú neurobil. Nech odpočíva v pokoji. Ale chyby charakteru že nemal, tak povedal agent. Ani deti nemal. Zomrel pred dvoma dňami na rakovinu. Ešte pred rokom vyzeral akoby nič. Prišiel po agenta do Šariš Parku, keď sa ožral a on si ho zavolal na pomoc. A Zoltán preňho bez všetkého prišiel. A že to bol jediný človek, čo bol proti tomu, aby sa rozvádzal. A že všetci ostatní mu radili, nech sa rozvedie. A že aj tote kosceľare medzi nimi boli. Ale ako počúvam, aj Števo mu radil, aby sa nerozvádzal, aj Zoltán mu toto isté radil, tak neviem, kto sú to tí všetci. Žeby Fero? Ale, dosť na tom, že som agentovi dnes povedala: No šak ten Zoltán to bol sympatický človek. Dokonca mi na ulici aj pozdravil, i jeho žena mi  pozdravila. Aj môj nebožtík otec hovoril, keď som mu spomínala Zoltána, že by sa chcel s ním ešte porozprávať. Tak už sa teraz porozprávajú. Šak sú od seba len dva rady. Lebo Zoltána nepochovali v našom meste. Lebo že vraj takého hriešnika by takí farizeji v našom meste nepochovali - tak tvrdí agent. A dnes mi povedal, že Zoltán sa beztak choval tak, ako by sa choval Ježiš. A že bol tisíc razy lepší  ako všetci tote kosceľare, čo skrývajú svoj pravý charakter za kostol. A že aj pohreb mal krásny. Aj pohrebná reč že bola krásna. Že ho choval nejaký mladý, nie taký farizej, ale skutočný kňaz. I keď Zoltán to chcel mať bez fararoch, jeho žena ho dala pochovať po kresťansky. No a ja hovorím agentovi: A šak Zoltán  bol bratranec z druhého kolena mojej sestry, čo ju máš tak rád, že k nám ani na záchod nemôže. Len na mňa vyvalil oči. Lebo Zoltánov dedo a mojej sestry dedo boli bratia. Len sa čosi nepohodli, lebo ten Zoltán (aj Zoltánov otec, aj dedo boli Zoltán) ich čosi ošudil, či čo to medzi nimi bolo, a tak od nich odišiel, potom sa vrátil a kúpil si  tlačiareň. A potom aj Zoltánov otec aj Zoltán mali tlačiareň. Všetci ho poznali.

Tak už je na pravde Božej. Nech odpočíva v pokoji.


Že sa dajako ľudia míňajú, vravel dnes agent.
No ale čo už, keď svet je taký.

 




črty | stály odkaz

Komentáre

  1. no..
    no ta co uz...aj toto co medzi nebom a zemu se raz pomine..:)
    publikované: 04.09.2010 09:22:10 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ahoj, jajaj
    tak... teraz neviem, čo máš na mysli - či počasie, či celú aviatiku, alebo akože čo..:)
    publikované: 04.09.2010 10:29:30 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Aj my sa dajako míňame, KameliaB, ale ja sa vždy
    ozvem :P
    publikované: 04.09.2010 14:29:01 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Kamelka,
    odpovedat krajsie a lepsie sa snad ani neda...staci len pocuvat..asi tak dako to je..?!

    http://www.youtube.com/watch?v=J_OYdN6zWhs
    publikované: 04.09.2010 16:18:54 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. PS: Kamelka,
    si chybala..napises nam daky serial?! uz by sa slusilo ;-))
    publikované: 04.09.2010 16:24:59 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ahoj, bookzin,
    fajn, že sa ozývaš :) je to super, ja som trochu presedlala z virtuálu na reál a teraz ma opäť Zoltán nakopol.. a nedalo mi
    publikované: 04.09.2010 21:47:04 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  7. jajaj, pravdivá je naozaj
    aj mne ste chýbali, tak sa hlásim, hoci je to tu akési vyľudnené

    budú opäť seriály? :)) ejha! a o čom? či samozrejme o láske? :)
    publikované: 04.09.2010 21:57:44 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  8. o laske..
    publikované: 05.09.2010 09:43:06 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014