KameliaB

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Resuscitácia Prešov 29.1.2008

A som doma z resuscitácie. Hlavu mám plnú. Hudby, slov, smiechu, aj ma niektorí ľudia prekvapili. Milo. Len fotky nemám. Ja trúba syn mi povedal, mami beriem foťák , A ja mu že načo? Vymetená hlava po deviatich hodinách permanentného sústredenia vypína.
Nuž prešovské divadlo. Minimálna scéna . Len koncertné krídlo v pravo, Vargove varhany vľavo  medzi tým pár stoličiek pre tých, čo si prinesú to svoje  so sebou. Introduction a záver - Marián Varga. To prvé - dlhšie, úvodné dramatické striedavo s pomalším a melodickým , posledné uvoľňujúce, uvoľnené, nádejajúce. Podľa mňa nie celkom a všetkými pochopené, nie celkom a všetkými docenené. Ale budiš. Nie všetci môzu všetko a ak si niekto zgustol,je to fajn. Mimochodom, dnes mal maestro narodky - na záver dostal kopu žltých ruží od žltých anjelov s prešovskej KAIM.
Za ním gitarové duo Godla - Onody hrali odušu tak,akoby si neboli odskočili zo sabinovskej ZUŠ-ky, ale rovno  z Gipsy Kings. Na to Katka Koščová za doprovodu týchto dvoch kingov zaspievala  V tráve, doprovod poňatý ináč, ako na CD-čku, začala širokým largom , blúsovo, skončila živo. Druhá jej pieseň - Aleluja - doprevádzal Martin Husovský, na kalvíri. baba má obrovské rezervy, ešte asi  ani sama netuší, ako s nimi naloží.  Nasledoval Huso so svojím Anjelom, takisto  len koncertný klavír, a občas , s citom,  na okorenenie saxfón. Hlas presvedčivý. Ďalej  Veronika Koščová spievala niečo  veľmi jemné, melancholické, nie celkom presvedčivé, ale snaha bola - doprovod klavír- opäť Huso. Za nimi Hrdza, úžasný hlas jednej baby, neviem, ako sa volá, nech mi to prepáči, zajtra si to možno  zistím, potom katarína Knechtová svoju bátoryčku len na klavíri, hlas  typický, naturálny, za ňou Zuzana Smatanová s dvoma gitarami a perkusiami. Úspech v publiku. Predposledný Čechomor, úspech najväčší, museli nečakane pridávať, profíci, silný výraz, presvedčiví, úprimní v prejave, istí a ostrieľaní chlapi. Publikum okamžite reagovalo ako barometer. Pomedzi toto všetko Adela Banášová, k nej sa ani nevyjadrujem, veď načo aj, ak vtip nevymyslí, tak ho nepokazí, ale najskôr ho vymyslí, ako aj dnes v Prešove no a trojica Dangl, Pomajbo, Sklár - zvláštne protipóly komornejšej hudobnej zložky, ale zábava bola.
Toto sú moje asi hodinové dojmy, zajtra budú určite iné, ale zajtra by sa mi možno už nechcelo písať. 

hudba | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    Niekedy je fajn vypnúť :-)
    publikované: 29.01.2008 23:41:04 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    kocka z hrdze - veronika rabadova :)

    a ako to myslis s koscovej rezervou, ak smiem byt zvedava? :)

    inak je resuscitacia skvela akcia, dobre mysleny aj prevedeny projekt - drzim im palce
    publikované: 30.01.2008 00:02:58 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  3. rezervy
    ze ešte v ziadnom prípade neukázala všetko, čo je schopná zo seba vydolovať a zdá sa, že vzácnych zásob je až-až
    publikované: 30.01.2008 07:16:41 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  4. áno, vypnúť je dobre
    a včera sa mi to páčilo a nielen preto, že na podobné podujatia chodím málo..:)
    publikované: 30.01.2008 07:23:05 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  5. hej KameliaB
    tak to vidim podobne :)
    publikované: 30.01.2008 07:26:31 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014