KameliaB

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Katarínino nebotrasenie

alebo aprílový, prebúdzajúci dážď


Odkedy som sa 14. apríla vrátila z DJZ,  zháňam cédečko uložené v knižočke s básňami, kresbami, s kartičkou prvej pomoci. Najprv som bola presvedčená, že si ho kúpim po koncerte, ale po koncerte sa podávalo víno a ja šoférujem.
Popravde sa mi chcelo ostať, popíjať vínečko, a debatovať, ako, prečo, kedy,  a čo na to ostatní. Popíjať sa mi nedalo, cédečko som nezohnala, nuž som sa pobrala domov a zakázala dcére zapnúť autorádio v obave, že sa na moju zvláštne upokojenú a poeticky a lyricky naladenú dušu znesie spŕška alarmujúcich odkazov kde a  kto  komu nedal prednosť, kde merajú  a v akej fabii sedia a mojej duši sa ani najmenej  nechcelo dávať sa alarmovať.

O dva dni som sa vybrala do predajne s cédečkami. Oznámili mi,  že moje cédečko je dnes už vypredané, a nech prídem zajtra. Prišla som o dva dni.

A teraz počúvam.

Katarínu, jej texty, spievané básničky. Upokojujú, snívajú, pozorujú, usmievajú sa, trošku poľutujú, pofúkajú, občas  sa pozlostia. Jedna, taká najviac  nahnevaná, čo v preklade znamená, že Katarína sa tam v skutočnosti  zlostí úplne minimálne, ale strašne krásne a úžasne muzikálne, hm, neviem , prečo práve tá, sa mi páči najviac. Chcela by som ich tam takých mať viac. Ale Katarína je prísne milá a tolerantná, zlostí sa len občas, asi vie prečo. Nuž dám si povedať a vznášam sa v  aprílovom nebotrasení aj ja, za každého počasia, upokojená, lebo nebotrasenie je jemné,  taký tretí stupeň nebeskej magnitúdy, nežné, kolísavé.





hudba | stály odkaz

Komentáre

  1. krásny album
    málokedy si vypočujem celé CD nadúšok... krásna pohodová hudba, milé texty, príjemný hlas
    publikované: 25.04.2009 09:56:49 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Nepočula som
    ale Tvoj text vábi vypočuť si...
    publikované: 25.04.2009 10:03:56 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. nasa katka
    je ta najlepsia :)
    publikované: 25.04.2009 11:06:21 | autor: camelle (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. hej, hej
    skvele cd :)
    publikované: 25.04.2009 22:09:42 | autor: bv (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. aj ja sa pridavam,
    milujem :) dnes bude skvely vecer v spolocnosti Katariny, jej priatelov a uzasnej hudby a textov-basni v jej podani :) milujem :)
    publikované: 28.04.2009 12:48:01 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014