KameliaB

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pišta u zubára

   " Pan doktor, to furt mace teľo veľo ľudzi?",  pytam še zubara, bo v čakarni hlava na hlave.

   " Pišta, to je už nenormalne čosi. To tri štvrte z nich čakaju kvôli prehliadke. Včera sme tu mali osemdesiat ľudi. Ja som nevladal si ani topanky zobuť, len ma žena ratovala. To je uplne na kolaps. Viete čo to je pre zubara osemdesiat ľudi? To je samovražda. Tak sa to definuje. Ja si už pravu ruku necitim a oči ma bolia z toho svetla nenormalne.  Teraz mate už všetko virtualne - poradenstvo, obchod, psychologa, farara, sex, ale povedzte da sa plomba urobiť virtualne? A pozerajte , čo pišu v dnešnych novinach : ´..ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo, že vypustí zo zákona štvormesačnú lehotu...´čo sa môže ministerstvo zdravotníctva rozhodnuť, že zmeni v zakone, no čo?  Šak to je jako keby vojak poručal generalovi. Šak to je protiustavne.. a ešte tu pišu, že amalgam je drahši ako fotokompozit, to čo su už tote novinari všetci pijane?"

   " Pan doktor, ja tote novinky i toten televizor čitam  i kukam ňe zato, žeby som znal, co noveho, aľe aby som znal porovnac, ktore znaju ľepši klamac. Šicke klamu, šicke porušuju zakon. I pacienci, i doktori i poisťovne, ľem ten, kto najvecej vyskakuje, temu treba dac po papuľi."

   " Pan doktor, a to šicke ľudze še tu u vas teľo podpisuju? A i dotrimuju toto co podpišu? A znaju vobec, co podpisuju? Bo daktore tu vypatraju tak, že by podpisaľi i prihlašku do satanistickeho spolku, tak še vas boja. No ňe vas konkretne, ale totej vaše vertačky."

   " Pišta, by ste neverili, aki su niektori ľudia barani. Tak ja pacientovi  vysvetľujem , poučujem ho, že nema dve hodiny jesť a ak, tak na opačnej strane, hoci amalgamy tuhnu do desiatich minut, ale idem na obed a presne toho isteho vidim, jak v  krčme veselo prežuva. No neporazi vas? U mňa ľudia podpisuju všetko! Ešte aj to, že sa im pači farba zubov, tvar a postavenie. "

Tu vojdze do ordinacii jakaška paňuša, taka nobl vypatrala a pyta še doktora:

   " Pán doktor, to je aj nejaká záruka na zuby? "
A doktor jej s kľudom džentlmena hovori:

   " Milostiva pani,  samozrejme, že je.  Na mostik mate dva roky, lebo je to vyrobok. "

   " A na plombu záruka nie je? ", pyta sa milostiva.

   " No, viete, plomba to je oprava, takže zaruka je  šesť mesiacov. Ale nevzťahuju sa na to biologicke vplyvy. Takže keď si nebudete čistiť zuby, a dostanete pod plombou pulpitidu, je to vaša chyba. Ale ja nie som povinny vas poučovať o paragrafoch, to len za to , že ste pravnička, tak ja len, že vy to iste ovladate. " , povedal pańuši doktor a  s usmevom amerického herca  vyprevadil pani ku dveram.

Pobiram še reku i ja, žeby som teho doktora nestrimoval, bo kym on stihne totich šickych ľudzi vybavic, to nemuši ani domu isc.

   " Ta še majce pan doktor, s vami še ja znam furt dobre podebatic."
   " Majte sa Pišta, i nabuduce. "

Vyndzem od zubara a na chodniku stretnem Toňa.

" Ta co nepridzeš ku nam podebatovac, treba povyľepšovac priateľske vzťahy, ňe? " , hvari mi Toňo.

Ta hej, ta ja budzem s vami chľastac, ňe? Ja pujdzem tam, kdze še mam s kym porozpravac. Aľe ňe s takyma, co me budu na druhy dzeň ohovarac.  Tu pridzem do karčmy, tu šedzi jeden, druhy, treci. S jednym vypijem pejc, a druhy še uraži, bo on vypil dzešec. A dalši vypil ľem tri a potom povie , že som notorik, bo som vypil pejc a kyvem z nohu.  Šak hej,  kyvem  z nohu, aľe preco? Bo ňemožem sluchac tote ich glupe reči, ta zato kyvem z nohu. Ked pic, ta ľem s jednym. Pejc - pejc. Dzešec - dzešec. A ľem so seberovnu partiu.  To dakedy bulo, že učitel, notar a doktor, to boli dakto. Ked še opiľi notar s učitelom, furt buľi pan notar a pan učitel. Dneška? Chocijaki holofojtoš sebe myšli že ci može tykac!

  



PIŠTA | stály odkaz

Komentáre

  1. ej bisťu,si ma prekvapila
    írečitou slovenčinou..dobre Ti to ide :)
    publikované: 15.11.2007 19:24:11 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    Ďakujem, teide, dúfam, že nepotrebuješ preklad :)
    publikované: 15.11.2007 21:07:13 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  3. šicke klamu a ten, kto najvecej vyskakuje, temu treba dac po papuľi
    smejem sa a smejem, milá Kamélia :)
    "daktore tu vypatraju tak, že by podpisaľi i prihlašku do satanistickeho spolku, tak še boja ... totej vaše vertačky."
    "Ked pic, ta ľem s jednym. A ľem so seberovnu partiu".
    Nnno, 80 pacientov denne ma šokovalo !
    To je fakt na zabitie :)
    Ale na druhej strane - čo by taký americký dentista za to dal :)Odkazujem Pištovi nech teda tú virtuálnu plombu vymyslí.
    Na diaľku a k tomu bez vŕtania.
    Tak do 2 mesiacov je z neho milionár :)
    publikované: 19.11.2007 13:13:16 | autor: monami (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. 8O denne
    to je niečo mimoriadne (panika ľudí ku koncu roka ,vačšinou lajdákov a tých večne zaneprázdnených, že nebudú mať v poisťovni evidovanú povinnú preventívnu stomatologickú prehliadku) a viac ako pár dní nezvládnuteľné, je to na hranici fyziológie stomatológa.
    A vieš podľa čoho vraj poznáš detského stomatológa v Nemecku? Vraj podľa bieleho mercedesa.:) Tí sú tam už úplne tá najvyššia - top kategória stomatológov. Ani sa nečudujem, len skús dieťa presvedčiť, aby otvorilo ústa, ticho sedelo a ešte mu aj vrtaj! a skús to robiť denne niekoľko hodín! :) Aj ten mercedes je málo:))
    publikované: 19.11.2007 18:43:15 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014